Dit is Fc Twente

Zaterdag 16 mei 2020, wederom een memorabele dag voor FC Twente, waar alles samenkwam wat onze mooie club zo bijzonder maakt. Binnen 48 uur werd er een speciale verlengactie door supporters en medewerkers van FC Twente opgezet, nadat het oorspronkelijke idee vergunning technisch helaas geen goedkeuring kon krijgen binnen de Corona maatregelen. Een mooie samenwerking leidde uiteindelijk tot het idee om supporters persoonlijk te gaan bedanken.

In no-time werden supporters, (oud)spelers en medewerkersenthousiast gemaakt om gisteren de regio in te trekken en broodjes beenham bij de verlengers te bezorgen. Om 09:00 uur ging de verkoop van start en ontstonden er direct wachtrijen in de fanshop evenals digitaal op de site. Zo konden er lijsten gemaakt gaan worden om te bezoeken. Met open armen en groot enthousiasme werd het broodje beenham door eenieder ontvangen en al snel werd duidelijk dat er bij lange na niet genoeg broodjes gemaakt konden worden, laat staan weggebracht konden worden. Een daverend succes dus, de teller van de tussenstand stond om 12:30 al op 5.000 verlengde seizoenkaarten en dit aantal bleef maar stijgen.

Om middernacht werd het duizelingwekkende aantal van 8.157 mensen bereikt die verlengd hadden. Dat Tukkers trouw zijn aan hun club, hebben we zeker de laatste jaren al gemerkt, maar dat we zo’n recordverkoop zouden realiseren, had niemand verwacht. Dat we hierdoor veel te weinig broodjes beenham hadden, werd opgelost met de belofte dat iedereen die gisteren verlengd heeft en geen broodje thuisgebracht kreeg, een voucher voor een broodje beenham meegestuurd krijgt met de seizoenskaart(en). Met dit bericht willen we graag alle mensen die geholpen hebben én alle supporters die verlengd hebben, bedanken voor de ondersteuning gisteren.

Het was niet alleen een financieel goede dag voor de club maar vooral ook een dag waar supporters en club samen een mooie actie beloond zagen worden met een record aan verlengingen op 1 dag. Afgelopen vrijdag gaf Paul v.d. Kraan, die gisterenavond alle vrijwilligers persoonlijk opbelde om ze te bedanken, aan hoe onzeker de financiële situatie voor voetbalclubs is. Met deze actie en de steun van al onze supporters hebben we toch weer een stukje zekerheid aan de club kunnen geven.

De grote vraag waar we gisteren met alle (oud) spelers, supporters en medewerkers de veste mee verlieten was: Zou het ons lukken om het aantal van de afgelopen jaren te kunnen benaderen, en “tikken” we dit weekend nog de 10.000 aan?Nogmaals dank aan een ieder.

#ikmisoe