In moeilijke tijden hebben Tukkers altijd nog het noaberschap, dat weten supporters van FC Twente maar al te goed, immers heeft het noaberschap een belangrijke rol gespeeld bij het voortbestaan van onze mooie club. Hiervoor zijn we veel dank verschuldigd aan supporters, sponsoren en zeker ook aan de samenleving in Enschede. Wij weten hoe het voelt om gesteund te moeten worden en vonden daarom dat we de mensen die nu een belangrijke en intensieve rol in de samenleving spelen, ook moesten steunen.

Als warme broodjes gingen de gelimiteerde shirts “supporter van de zorg” over de toonbank bij verschillende supportersverenigingen, de fanshop en bij de vrienden van Schalke 04. Sommige verenigingen maakten er ook een echte wedstrijd van en dit zorgde ervoor dat de shirts al snel uitverkocht waren en we een mooi bedrag aan de personeelsvereniging van het Medisch Spectrum Twente kunnen gaan overhandigen.

Nu alle kosten betaald zijn, hebben we de balans kunnen opmaken. De meeste shirts zijn verkocht door SV Glanerbrug, gevolgd door de Bagpipe. In totaal heeft de actie 15.000 euro opgeleverd. Dit bedrag zal, mede dankzij het gebaar van FC Twente, geheel ten goede komen voor de personeelsvereniging van het MST. De personeelsvereniging kiest vervolgens een goede besteding zodat  de mensen die zo hard moeten werken tijdens deze crisisperiode worden beloond. Wij danken alle supportersverenigingen die hun bijdrage geleverd hebben en spreken nogmaals onze grote waardering uit voor alle mensen die hun bijdrage leveren aan de zorg.

Het noaberschap is een groot goed in Twente en ook de supporters van de club dragen daar graag hun steentje aan bij, zowel voor de medewerkers in de zorg, alsook voor onze grote passie FC Twente. Het is ontzettend hartverwarmend om te zien hoe supporters zich inzetten voor de gemeenschap in deze moeilijke tijden. Deze betrokkenheid zien we ook terug bij het verlengen van de seizoenkaarten en sponsorovereenkomsten en door deze steun komen we samen door deze bizarre tijd heen.

Wij danken dan ook eenieder voor de steun aan zowel het zorgpersoneel alsook voor de steun aan FC Twente.